Typiske spørgsmål

Hvad skal jeg have med ?

Varmt (langt) undertøj og 2 lag Uld/”flis” trøjer
Hverdagstøj og toilettaske
Hue, handsker, varme sokker og vandtætte/vandafvisende støvler
Kreditkort og mobiltelefon.

Ovenstående er faktisk alt du behøver for en vellykket tur til Havøysund. Hvad du ellers får brug for kan lejes deroppe. Det er både nemmest og billigst, hvis man ikke har egnet kvalitetsgrej i forvejen.

Nedenstående er hvad du typisk får brug for:
Stænger og hjul
Grejet skal være stærkt og 100% i orden men ikke tungt og ”big game agtigt”. Godt grej, som også bruges til vinterfiskeri på Øresund eller fiskeri på ”Gule Rev” er fint.

– 1 eller 2 pirkestænger 24 – 50 pund
– 1 eller 2 stærke multihjul uden linefører med 0,35 – 040 mm spunden line.
– 1 kastestang (der klarer op til 200 g kastevægt og 7-9 fod)
– 1 stærkt fastspolehjul m. 0,20-0,30 mm spunden line

Endegrej
Pirke 1-2 stk 100g, 1-2 stk 200g, 1-2 stk 300-400g, 1-2 stk 500-600g (Kan også bruges til lodder)
Stærke ringe og svirvler
Flynder jigs, f.eks Savage Gear eller Storm:
2 – 3 store 380-450g,
2 – 3 mellemstørrelse 250g
2 – 3 kaste Savagear sandeal 100-150g
Tackler til fladfisk, havkat og rødfisk

Diverse
Filetkniv, fisketang, 0.8 +1,2 mm forfangsline, sekundlim (til at lime jigs), fryseposer, pakketape, evt. ”flamingo”kasse, USB stick til overførsel af billeder, tablet/laptop.

Mad
Jeg anbefaler, at I medbringer noget vin/spirutus/øl og tobak samt noget lækkert kød – alt sammen noget, som er svært eller umuligt at få i Norge. Men lad være med at slæbe ”alt muligt” med – der er jo supermarked i byen.

Pak evt. en ”flamingokasse”  med nogle lækre sager til jeres ferie. Anvend den samme kasse til at hjemtage frossen fiskefilet af højeste kvalitet. Husk før du slår ihjel; helleflynder er lækkert, men det er de andre arter deroppe så sandeligt også. Hurtig rensning, nedkøling og god tilberedning er det vigtigste for at opleve den fantastiske Nordnorske fiskekvalitet!

Booking
Efter vi har snakket sammen anviser jeg de flyafgange, der bookes. Vi flyver til og fra Alta (via Oslo) med enten SAS eller Norwegian. Kørsel med minibus Alta – Havøysund T/R er indkluderet i prisen

Bagage
Mængden af bagage afhænger meget af om hvor meget grej og mad der medtages. Når man ser på  de nye (høje) priser for stangrør og ekstrakufferter kan det ofte betale sig at leje grej /flydedragt og at begrænse medbragt mad til lækkert kød, vin/spiritus/tobak.

De fleste begrænser sig til 1 kuffert på udrejse og 2 kufferter på hjemrejse (hvoraf den ene er en ”flamingokasse” med fiskefilét). For at holde prisen nede kan stangrør deles af flere.

Toldregler
Dette er kun vejledende – se opdaterede og detaljerede regler på toll.no
Til Norge må hver rejsende medtage: 1 L spiritus (22-60%) + 1,5 L vin (4,7-22%) + 2 L øl (2,5-4,7 %) + 200 cigaretter eller 250 g tobak + 10 kg frugt, bær og grønt (IKKE kartofler!) + 10 kg kød/ost/mejerivarer.

Har du ikke plads/vægt til overs i dine kufferter kan du handle vin mm i Kastrup eller Gardamoen – indkøbsposen medbringes derefter som ekstra håndbagage, som ikke medregnes i den tilladte vægt.

I må max hjemtage 20 kg fiskeprodukter. I praksis passer reglen udmærket når man pakker en ”flamingokasse” ´med frossen filét.
Den lukkes solidt med pakketape og tjekkes ind som en kuffert. ”Flamingokasser” til at hjemtage frossen filet kan købes hos NGF. 
Vores kasser er godkendt til flytransport.

Kør selv
En mindre del af vores gæster kører selv. Man skal nok ikke køre for at spare penge. Men er man 2-3 som skiftes til at køre i en god bil, og har man tid nok, kan det være en fin tur.
Vejene er ok hele vejen op til Havøysund.

Tilbud
Større grupper, last minute, lavsæson, familie med børn og andre forhold kan medføre rabat. Ring og hør nærmere.

Budget
Priser ses under Bookning.

Fly
Prisen varierer ved SAS og Norwegian. Book i god tid. Typisk ligger prisen på 2000-2700.-fra Kastrup. Evt. ekstra bagage (stangrør / kasse med mad eller filét) kan tilkomme.

Grej
Hvis I har egnede stænger, hjul og flydedragt men mangler endegrej (pirke, jigs mm) er det billigst at leje komplet endegrej i Havøysund. Det koster 500.- og kan bruges af alle ombord. Der betales for mistet grej, men hvis man fisker fornuftigt er det meget lidt endegrej, der mistes.

Man kan også leje alt grej og dragt for 1000.-/pers.
Reservation anbefales.

Maden
Hver bolig har eget køkken. Medbring lækkert kød, vin/spiritus/tobak. I supermarkedet kan ”basic” fødevarer købes til rimelige priser. Hvis I også spiser (eller medtager til DK) nogle af de fisk i fanger, er mad ikke en ekstraudgift.

Benzin til bådene
Denne udgift svinger meget. Det afhænger af antal fiskere på båden, hvor lange ture man satser på, og hvor meget man sejler fra plads til plads (temperamentsspørgsmål). Det svinger gerne fra 800-2000 / pers

Grej på campen
-udlejning
-sælges