Fiskeriet i Havøysund

Mængden af fisk omkring Havøysund er overvældende og sportsfiskeriet heroppe er på få år blevet kendt i mange lande. Selv efter nordnorkse forhold er her specielt MANGE fisk i området.
På bådenes plotter er opmærket mange gode fiskepladser, og nye kommer til hver måned. Det kan altid betale sig at lytte til guidens tips, men man sagtens have success med selv at finde nye pladser.
Trofæjageren og ”lystfiskeren” er lige velkomne hos os. Vi kan give de skrappeste fiskere kvalificeret guidning – guiderne brænder selv for fiskeriet og har stor erfaring, men vi guider med samme entusiasme, også hvis gæsterne prioriterer andet end trofæfisk højt.

HELLEFLYNDER
Havøysund er med rette blevet kendt for at være stedet, hvor der er mange helleflyndere. Mange af vores gæster kommer for at få et møde med “Havets Dronning”.
Fiskeriet er spændende, fordi man kan finde små flyndere og kæmpe exemplarer overalt – lige fra havnemolen, ud over de talrige banker, sund og vige eller i det store dyb længere ude.
Heldigvis er denne fisk stadig gådefuld og ofte vanskelig at fange, men næsten alle vore gæster lykkes med det I løbet af ugen sammen med os. De mest energiske, dygtige og heldige har endog lykkedes med at lande tocifrede antal.
Vi fisker med jigs og/eller hele småsej på dybder på 7 – 50 m
Typisk størrelse 5-25 kg, typisk “ugens største” 30-60 kg, største sportsfisker fangst i området 200kg.

TORSK
Talrige skrænter og knolde omkring Havøysund huser rå mængder af torsk. De er typisk 2-9 kg med top omkring de 15-17 kg.
Det er fantastisk at opleve hvor mange fisk, der kan være I et sundt hav!
Ofte er vi tilfredse med bifangst af torsk under flynderfiskeri på relativt lavt vand, men hvis vi går målrettet efter torsk fisker vi dem ofte en del dybere på 50-200m.

SEJ
De mindste sej (som vi burger til agn) kan fanges på sildeforfang fra terrassen eller på næsten alle toppe og skrænter på 5-25 m.
På 25-60m toppe finder man mange lidt større sej på 2-4 kg.
Vi har efterhånden også fundet pladser på endnu dybere vand, som I perioder huser mange sej på 8-13 kg og da skal du huske at binde forfang på min. 1,2 mm nylon.

HAVKAT
Havkat stortrives i området, og særlig I starten af sæsonen kan man fange rigtig mange. Vi fisker dem på 30-60m med naturlig agn I form af fiskestrimler mm. Ofte kommer de også som bifangst på både pirk og jig.

RØDFISK
Rødfisk lever på dydt vand, og er en spændende krydderi på turen. Hvis vejret tillader det fisker vi dem på ca. 200 meters dybde med naturlig agn og 400-600 g lod. På lavere vand fanger vi mindre eksemplarer som bifangst. Normalvægt op til 4 kg. Maxvægt I området 8-9 kg.

RØDSPÆTTE
Havøysund kan også byde på store rødspætter! Det er ikke mængden der imponerer, men mange har fået drømmen om rødspætter på 2-4 kilo opfyldt heroppe! Den gældende verdensrekord på fantastiske 5,7 kg blev landet i 2013 fra en af  Norway Guide Fishing bådene!

KULLER
Kuller imponerer til gengæld ofte med både mængde og størrelse. Vi fanger dem ofte på 2-4kg. I perioder virker det som om at de er overalt, og det kan være et problem hvis man fisker efter rødspætter. De bider på alle typer agn, men i mindre grad på større agn. Kuller er I øvrigt også en god spisefisk!