Blæst, stille vejr, snestorm, sol og mange fisk!

Bloggen skranter lidt. Vi har fisket og hygget os bravt med god mad og røver/fiske-historier i hytterne. I morgen skal vejret blive godt, så der giver vi den gas med fiskeriet! Pt er der nogle problemer med at uplode billeder. Men hermed lidt om de foregående dage..

Lørdag

Nu er der kommet endnu flere fisk ind i fjorden, og de står så at sige lige uden for havnen i Breivikbotn. 3 både fiskede inde i fjorden, mens Lars og 3 tyskere fiskede på nogle pladser udenfor fjorden. Der var en del sø, men ikke mere, end de kunne håndtere sejlads og fiskeri. Mindst 6 over tyve kg blev det til (sikkert også flere, som ikke blev vejet). Største var på 26 kg.

Vi andre hyggede os i smult vande inde i fjorden. Der var uffattelig mange torsk i perioder, og kunsten var, at lokke de største ud af de enorme flokke. Mange fisk over 12-19 kg, men kun få over tyve blev det til. Største var til Jacob Eckberg igen - 23,5 kg. Christian Hedegård fangede en flot hanfisk på 22kg. Måske møder snart vi en passende mage til sådan en han!

Fredag:

Vejrudsigten var temmelig dårlig, så vi havde egentlig regnet med at tage en hviledag. Men fjorden lå fint i læ, solen skinnede og vejret var egentlig alt for godt til at blive hjemme! Efter en hurtig rådslagning tog vi ud om formiddagen, og det blev en fin dag på fjorden. Brian var lidt frustreret over hvor mange gode lodninger, som passerede uden at de største fisk kom op. Han provokerede derfor sine tyske gæster lidt ved at dyppe et par gange og fange en torsk på 21 kg i fjorden. Vi andre måtte nøjes med fisk under 20 kg, men trods alt en dejlig dag!

Torsdag:

Fiskeri "inde og ude"

To hold tyskere og danskere fordelte sig med to både i fjorden og to uden for. Det gik fint begge steder.

Vi var alle klar til afgang klokken 5.30 – godt og vel – og efter lidt trægt fiskeri i fjorden den første halvanden time, stak Hans, Jacob og Christian i den ene båd samt Lars, Markus og Dietmar i den anden ud til pladserne uden for fjorden.

Hans fik en på 22,5 i tillæg til et par andre over tyve, begge til Christian. Og mange, mange over15 kg.

Markus blev topscorer med en personlig rekord på 27 kg på kastestang, fastspolehjul og 200 g pirk. Lars fik en på 25,5, Dietmar satte personlig rekord med 24 kg. Dertil i hvert fald otte mere over tyve kg i båden.

Fiskeriet i fjorden blev godt, da vandet begyndte at stige. Brian, Horst, Peter og Rudolf havde fint fiskeri med utallige torsk op til 17 kg, så turen gik til rensebordene allerede halv elleve.

Bernhard, Søren og Niels var mest ihærdige fjordfiskere i den tiltagende blæst, og blev belønnet med to over tyve kg, med den største på 24,5 kg til Søren. Tillykke med den personlige, heldigt for ham, at han først tog den på 19,5 kg bagefter.

Med rettidig omhu sejlede de yderste både tilbage i fjorden, da vinden nåede ni-ti meter i sekundet.

Ved halv totiden tiltog vinden til stærk kuling, og de sidste ihærdige kæmper måtte kaste håndklædet i ringen. Nu sidder vi med hygge og drinks. Polaroplevelser er kontante og store.

Lars Kongsted/Hans

2014-03-13-11.29.27

2014-03-13-11.29.27