Måleren godt fra start.

Jacob m 127cm flynder.

Så er holdet fra havfiskeklubben måleren kommet igang med fiskeriet. Lige kort, alle har fået flynder og flere har fanget pr og så hygger vi os!!

Vi startede med at snakke grejet igennem og lidt om affisknings teknik, som Jeg synes er meget overset. Der blev sgu råhygget i filet rummet og grejet blev rigget indendørs i en halvkuling. Vejret blev bedre om eftermiddagen og Brian Larsen sejlede med Østerby og Dan tog styrringen i den anden båd. Der blev fisket på en vindbeskyttet plads og der blev mistet et par flyndere og så fangede Sanne sin første flynder og hun havde svært ved, at se sur ud. 

Jeg havde lagt skumle planer hjemme og fået styr på flere af de gøremål, man har, når man driver fiskecamp. Planen gik ud på afgang kl 01.00 og flynderfiske i kombi med rødfiskefiske.

Flynderfisket startede med, at vi tankede agnfisk og så afsted til flynderpladsen. Kort fortalt så var det hektisk fra start, Dan smed den første efter 2 min og så fangede Sanne en på 85 og siden en på 94 cm índen drengene kom igang. Så kom de til gengæld også igang og Dan med 3 stk, Viggo 2 og Morten kunne skrive 3 stk ind i bogen og Morten med ny pr. på 124cm. Morten fandt lige øre til øre smilet frem og havde det rigtigt godt.. Østerbys båd fiskede en basse på 137cm til Lars og Kaptajn Østerby lagde selv hånden på en 60cm på kastestangen.

Så sejlede vi lige ud over kanten, da strømmen stoppede og skulle fiske en rødfisk. Da vi kom ud på pladsen så kom der så lige et vindpust på 8-10 ms, men rødfiskene var på plads og vi nøjedes med 2 drev og 3 rødfisk og en lange blev resultatet.

Vi sejlede derefter ind på flynderpladsen, hvor Østerby fiskede og et update på vejrudsigt meldte om mere vind og vi søgte i havn. Fik filetteret lidt fisk og hygget og drukket en morgenbajer og så i seng kl 11 om formiddagen.

Op kl 16 og mere fiskesnak og hygge i solen, da vi ligger godt i læ for NV vinden. Ny fiskeplan blev en tur efter aftensmaden i faldende vand og især Jakob ville gerne have den flynder på CV et. Efter en god og stor omgang mørbradgryde, var det med at kome i tøjet og afsted. Lidt agnfisk problemer i havnen blev løst på flynderpladsen og fiskeriet blev givet frit.

Jeg sejlede nu med Østerbys båd og Østerby selv fik det første bid som desværre røg af da vi havde ryddet båden. På den igen og så var det Lars's tur og denne gang røg den af på en knækket krog! 3 bid blev til Jakob på agnfisk og stille og roligt op til båden, gaf og så tog fanden ved flynderen og den splittede det hele ad ned på agten.. Lars tog lidt video. 127cm og en glad Jakob kunne puste lidt ud. Så fik Østerby bid på agnfisk og krogen sad godt og Lars og jeg kunne lige sende blikke til hinanden om at han skulle filme når den kom op til gaffen. I vandoverfladen kunne jeg prikke den på ryggen med gaffen og den kunne svømme de 74 m ned til bunden og Østerby måtte på den igen. Halvvejs oppe, kom han med denne sætning, ´Brian, vil du ikke være sød og gaffe den næste gang´ så måtte den op og sove i båden og Østerby var glad. Morten fik også en flynder i Dan´s båd og vi hyggede os.

Vores 2 andre både har fisket nogle flyndere op til godt meteren på let grej. Vejret er nu rigtigt norsk sommer igen med liten kuling og regn.

Morten med 124cm flynder

Dan m flynder

Grej gennemgang og røverhistorie fortælling.

Østerby med flynder.

Sanne med 49cm rødfisk.

/Brian Ahlers