Snart gæster :o)

Jeg glæder mig til gæsterne kommer.

Det er fint at være her, folk heroppe er hyggelige, men selskab i båden og nogen at kæmpe for, det bliver skønt. I morgen kommer de!

Gårsdagen blev brugt til at få luftet krabbebuffétén fra aftenen før. Så heldigvis var der kun 16 timer solskin, sidst på dagen kom der skyer og sågar lidt finregn, det var helt rart.

Fiskeriet bød på en sjov lille krølle. På billedet med flynder på 100 cm/11 kg indgår også en særlig fiskestang. Jeg fik den af Jacob Lindberg umiddelbart inden jeg rejste herop. Mange af jer har sikkert set den på et berømt billede.

Pladsen var ny, strømmen løb rundt om et hjørne, så der bare måtte være liv. Jeg fandt en hylde med lidt blød bund, dér var den.

I samme område var der en meget lovende vig, den lignede bare et sted for rødspætterm, fin sandstrand og alting. Men lang næse til mig, ikke et hug. Jeg blev så skuffet, at jeg dyppede i Havöysundet på vejen hjem. Efter sprængninger til udviddelse af løbet, så skulle spættefiskeriet ikke være særlig godt mere, men to dyp gav to spætter på hhv 1,7 og 1,85 kg, så helt dødt er det altså ikke.

Det er et imponerende skue, når Hurtigruten glider ud af disen mellem fjeldeme, der i går morges var indhyllet i et let lag dis og skyer :o)