Store bølger og 19kg's flynder

Igår og idag har været præget af stærk vind.

Igår blæste det op til 12 m/s og regnede, selv de ellers altid kampberedte måger havde kaldt til timeout og havde besluttet at blive på jorden. En enkelt lille flynder til guiden blev det til inden det blæste så meget op at vi stak næsen hjemad.

Idag havde vinden lagt sig fra morgenstunden, men det havde søen bestemt ikke! 2-2,5m bølger sætte effektivt en stopper for vores planer, så en alternativ fiskeplads blev fundet i stedet. Da vi kom frem kunne vi se en enorm samling af måger og andre havfugle. Et mågesjovb var under afvikling og vi sejlede direkte ind i flokken af fulge og smed jiggene i vandet. Bang, så sad der torsk mellen 8 og knapt 10kg på tre stænger blot 15-20m under båden. Fiskeriet varede dog ikke ved, men en stribe fine torsk kom op i området de næste par timer. Jesper fik dog et hug der var lidt bedre end de andre. Efter en stykke tid lå der en fin flynder i overfladen. Den var super godt kroget og fik derfor et dask over halen = 50m udløb :) Da den kom til overfladen anden gang fik den dog gaffen og Jespers første flynder kunne vejes til 19kg. Senere kom Nils også på tavlen med sin første flynder. Lidt mere beskeden størrelse, 6,8kg men dog den første og derfor benhørigt fotograferet.

Imorgen bliver det også blæsende op til 10m/s fra vest, men vi håber på at kunne lave noget fornuftigt fiskeri aligevel.

/Mads