Storflynder på kastestang og makrelforfang!

Da jeg skulle fange agn til gæsterne gik det hele planmæssigt; fat i kastestangen, ned til bunden med et forfang til makrel/småsej, 2 nøk og derefter sad der 2-3 kuller eller sej (som gerne kaster sig over den slags forfang). Da jeg havde hevet 3 meter op sluttede alt det planlagte! Jeg fik hug af en fisk, der var MEGET større end grejet var beregnet til.. Efter mange udløb, ekstremt pres på grejet og godt 1time senere så vi fisken første gang. Som jeg frygtede sad den bare på en lille enkeltkrog i skindet på overlæben. Jiggen slæbte bagefter og kunne til enhver tid kile sig fast mellem to sten nede ved bunden :-(

Da jeg ikke ville slå den ihjel var det vigtigt, at få gafkrogen placeret i kæbevinklen - men det lykkedes ikke i første omgang. Tilgengæld strøg fisken til bunden igen og der gik en halv time mere før vi så den. Anden gang hjalp Kurt og de andre til, og vi fik landet den under stor jubel. Vi målte den til 165 cm. Den var ekstremt tyk, så vægten ligger på 65-70 kg.

Fed oplevelse, at få det til at lykkes selvom alle ods var imod... Det var i hvertfald halvanden time, som vi alle husker resten af livet! ( Og tak til Kinetik for god forfangskvalitet)

Iøvrigt fangede vi 2 mindre flyndere og torsk op til godt 11 kg. På vej ind skulle rødspættefiskeriet prøves!. Vi holdt et snit på 59 cm /ca 2,5 kg - fordelt på 1 fisk ;-)

Både spætten og den store flynder er sat tilbage med store tak for oplevlsen:-)

I morgen tager vi nok til Nordkap, hvis vejret tillader det.