Jespers revanche

 Jesper, dagens hovedperson

Som fiskelykken dog skifter. Sidste dag i sidste sæson var Jesper, Helmuth og John med undertegnede på flynderfiskeri. Jesper fik bid, fisken tog et meget voldsomt udløb og var så pludselig væk. Jesper måtte konstatere at linen til den bagerste trekrog på jiggen var bundet dårligt på, i hvert fald var den væk sammen med fisken. Jesper var chokeret, men blev af fiskekammeraterne heldigvis kun drilet med dette hvert halve minut det efterfølgende år. Nu er han vist pludselig ligeglad med drillerierne, efter sigende er smilet på billedet vokset fast.

Tre både tog vi i samlet flok til en ny plads helt uden mærker, den fjerde båd med tyskere fiskede torsk i nærheden af os andre, hvor de fik opfyldt fillét-kvoten og fik én på 15 kg.

(guiden har desværre endnu ikke modtaget billedet af denne endnu)

Allerede i første drev havde bådene flyndere på, og Jesper hev en kornfed flynder på 158 cm op. Tabellen siger 55,5 kg, men flynderne ligger på denne årstid gerne 10-15% over den anførte vægt.

Af andtre flyndere skal nævnes én på 128 cm/vejet 30 kg til vores nyankomne tyske gæster og hjælpeguiden Jacob landede sin første flynder, den vejede 14 kg/108 cm.

…Og så fortsatte vi med at tabe fisk på utallige måder, ihvert fald otte gode (!) flyndere blev tabt.

Alle flynderne blev taget inden for en radius af 50 meter, og vi fik osse en hel del havkatte på stedet, da vi medede i strømslæk. Vi prøver nok stedet en anden gang :o)

Vi har haft en del vind fra syd de seneste dage, så vi har fisket en hel del i læ af Havøy, hvor vi har fået nogle flyndere, men ingen over én meter siden de to på 150 og 114 cm forleden. Og så har vi fanget riiigeligt med kullere.

I morgen ligner vejrudsigten en ny tur til noget interessant flynderfiskeri. 

 Jesper med flynder på 158 cm

 Sven med flynder på 128 cm/30 kg

 Jacob med flynder på 106 cm/14 kg

/Lars