Skiftedage, transport og fiskeri

Som tiden dog går. Vi har haft travlt med at fragte gæster til og fra Alta, transportkabalen er ikke gået op uden en del kørsel fra guiderne. Vi har fået besøg af to bådfulde tyskere i ti dage, de prøver Nordnorges fantastiske oplevelser og udfordringer for første gang. Og har forståeligt nok en lidt forsigtig tilgang til

sagerne. Hidtil har de fisket torsk og kullere i umiddelbar nærhed af Havøysund. Med fulde baljer og store smil til følge. Og nu er det meste grej så småt opdatreret til de lidt større fisk.

Siden sidst har vi også sagt farvel til fem bådhold, så her følger en lidt blandet opdatering, hvor fiskeriet med et par undtagelser har været tirettelagt efter en del vind.

Der er jævnt kommet flyndere i bådene, men uden de helt store størrelser. Faktisk blev den største – anslået 25-30 kg -

genudsat lidt tidligere end planlagt, den vred sig fri i landingen.

Vi havde store forventninger da vi testede et temmelig ufisket område, men måske skyldes de meget få mærker i plotteren, at området ikke er så produktivt når det gælder flyndere…. I hvert fald havde vi kun én på krogen, og den smuttede oven i købet igen. Man kan ikke vinde hver gang.

Vi har fanget flere havkatte end normalt for årstiden, og torsk i målerstørrelser har vi selvfølgelig osse set. Den følgende nat modtager vi hjemmefra tokampklare bådhold :o)

 Der er masser af mad til havørnene

 Én af Jespers mange misser

 Torsk, rødfisk og sej i samme dyp 

 Pæn flynder kort før tiltænkt landing

 Christopher med meter-flynder

/Lars