Misser, flyndere og fuglefjell.

Siden sidst har Københavnerholdet og Jydekompagniet kæmpet bravt både øst, vest og nord for Havøysund - alt afhængigt af vejret og fiskeriet. På nogle ture har jeg været med, men de sidste dage har jeg haft travlt med gøremål i land. Vi har kæmpet for flynderne. Indsatsen har været temmelig mange timer pr. flynder, men det har absolut ikke været umuligt. Især københavnerne har fået god kontakt med de store fladfisk, og har landet en del fine flyndere op til 129 cm. Torsk er ikke svære at finde, og der er kommet en måler af og til (op til ca. 14 kg) når vi har fisket i nærheden af deres foretrukne områder. Der er også stadig mange havkatte. Næsten alle havde aldrig før fanget hverken flynder eller havkat. Så nogle timer med hugvillige havkatte, der laver vældig tumult i båden har været god afveksling til det næsten meditative tålmodighedsfiskeri efter flyndere – som får en hugperiode før eller siden…..

Vejret har været køligt og skiftende mellem sol og regn og blæst og næsten vindstille – typisk forårsvejr. Et par ture forbi fuglefjeldene har der også været tid til. Det var rigtig flot og med masser af havørne.

I dag er det ”varmt” - helt op til 15 grader iland ;-) Har lige været i Alta og turen var fantastisk flot. I morgen skal jeg desværre hjem. Men snart er Brian Ahlers og Brian Larsen på campen  for at hjælpe de nye gæster.. I aften tager jeg i mod nogle tyskere og i morgen kommer 2x Brian med en ikke helt almindelig dansk gruppe. De to guider får nok at se til…

Verner med fin spætte.

Vi var ved at kollidere med en meget død hval!

Københavner-Niels med flot flynder

Aliens?

Fint vejr oplevede vi også :-)