NGF troller i Havøysund....11-1 til Ungdomsklubben!

I går var "Ungdomsklubben" og "De Gamle" ude i hhv 13 og 10 timer. Der blev altså fisket rimeligt godt igennem og vejret var da også fint.

De gamle (mig inklusive :-o) jiggede efter flynder i Troldsundet en stor del af dagen.

Vi havde en del kontakter og så også flere fisk i ok størrelse, som huggede helt oppe ved båden. Rimeligt nervepirrende, når man står og drømmer om sin første flynder! Både Eskild og Palle har været i Norge før, men har endnu ikke fanget flynder. Men det var kun Jørgen, som fik landet én. Hans første flynder fangede han på hel sej. Den vejede 10 kg prik og blev meget vel modtaget :-)

Det var en dag uden meget tidevandsstrøm, og så er det ikke optimalt at jigge flynder. Derfor brugte vi også en del tid på at mede havkatte. Foråret er absolut bedste årstid for kat. Men ved Havøysund er bestanden så stor, så man kan fange dem hele sæsonen, hvis man fisker målrettet. Det gik da også ganske godt, og alle fik flere havkat - dog med mange "killinger", som vi genudsatte. Eskild som stod i stævnen var i øvrigt ubestridt Brosmekonge! Han var så venlig at rydde bunden for brosmer (op til 5-6 kg)med sit tackel, så vi kunne fiske kat. Hans tackel havde både blinklys og masser af lysslange - rigtig brosmeguf! Men han sluttede dog også med at fange dagens største kat på dette tackel. Alt i alt havde vi ikke så meget at prale af, men dog en dejlig dag med varierende fiskeri.

Ungdomsklubben fik derimod stor succes med trollingen. Der tikkede den ene sms ind efter den anden med staus; 2 stk, 5 stk, 9 stk osv... Ved mørkets frembrud kunne de gøre dagen op; 11 flyndere med største på 138 cm og topkondition - dvs. min. 40 kg. (Der var dog et stykke ned til næststørste på 1 m). 10 af fiskene blev taget på trolling.

Der er ingen tvivl om at vi i NGF vil arbejde videre med at teste trolling-mulighederne ved Havøysund!