Begivenhedsrige dage i Havøysund!

Holdet fra Jan og Bo med Nils Ottzen i spidsen er kommet godt fra start. Første dag blev det fem mand store bådhold delt i to både for, at vi kunne guide dem effektivt på førstedagen. Dagen forløb strålende og flynderne var virkelig i hugget. Alle mand fik deres første flynder og der blev landet i alt 15 flyndere på de to både med seks over meteren. Største fisk på dagen blev 124 cm taget på kastegrej på en lille Real Eel i et område der kogte af tobiser.

Michael "Myg" med flynder på 180 cm fanget på cirkelkrogstackel og agn.

Christian Klagenberg skal guide de to kommende uger og er her i denne uge for at fiske sig varm sammen med et par kammerater, inden der kommer kunder. Varme er ikke ordet - glohede er mere passende! Tre flyndere over 30 kg på førstedagen med en fantastisk flot fisk til Michael "Myg" Nilsen på hele 180 cm. Virkelig godt fisket af tremandsholdet.

Dagen efter blev samme område fisket igennem indtil vinden blev for hård, og endnu en gang kunne holdet fra Jan og Bo skrive flyndere i bogen. Klagenberg og Co satte igen baren højt med endnu en stor fisk til Myg på 142 cm.

Christian Klagenberg med ny verdensrekord i Rødspætte, 5,70 kg!

I går var der 8-12 m/s fra vest, så vi besluttede at bruge dagen på at fiske rødspætter i læ. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé! Brian Ahlers sejlede med Klagenberg og Co denne dag og fiskede rødspætter sammen med dem, en disciplin Brian har brugt meget tid på. Denne dag blev dog lidt ud over det sædvanlige, da en GIGA spætte på 5,70 kg havde slugt sandormen. Næsten et kilo større en den gældende IGFA verdensrekord, og 700 g over den gældende europarekord. Fisken med fragtet til havn i en stor bajle vand for at kunne blive vejet på kontrolleret vægt på land og blev efter behørig registrering sejlet ud på plads og genudsat. Fisken vil nu blive tilmeldt som ny verdensrekord. Et stort tillykke til Christian med den ekstremt flotte fangst!

På havnen havde fiskeren Odd der har kajplads ved siden af os, fanget den næst største kongekrabbe havde fanget til dato. Den gik i en stor balje vand og Allan og jeg var nysgerrige for at se sådan et bæst tættere på.

Allan med kongekrabbe på over 5 kg.

Rimelig livlige krabater med temmelig store klør. I dag har blæst væk med vinde mellem 12 og 17 m/s fra vest. Dagen er derfor blevet brugt i havn med praktiske gøremål for guiderne med bl.a. montering af stangholdere på bådene. Fastmonterede stangholdere i alu er temmelig hårdføre, men en tur op af bolværket holder de dog ikke til.

I morgen lover de svage vinde på 1-4 m/s hele dagen, så i morgen bliver der fisket igennem for alle pengene! I aften står den på fællesspisning sammen med Brian og Klagenberg og Co. Kongekrabbe, rødspætter og kølige pilsnere - det kan ikke gå helt galt!

/Mads og Allan